Rodus Professional was namens Schulthess aanwezig op de Vakhandelbeurs 2023. Deze vond plaats van zondag 5 maart t/m dinsdag 7 maart 2023 bij Van Der Valk in Vianen. Tijdens deze beurs vertelde wij de bezoekers meer over de duurzame wasmachines van Schulthess.

Naast onze machines wilde we de bezoekers ook meer vertellen over de watertransitie. Nederland staat aan de vooravond van een algehele watertransitie. Met als doel: een nieuw watersysteem dat duurzaam met water omgaat. Zo kunnen we de drinkwatervoorziening in de toekomst veiligstellen. Wat bedoelen we met deze watertransitie? De nationale zoetwatervoorraad is kwetsbaar. Nederland verdroogt, waardoor het grondwater- en rivierwaterpeil geleidelijk daalt. Dit heeft gevolgen voor de natuur, biodiversiteit en drinkwaterbronnen in ons land. Vooral de hoge zandgronden in het oosten van het land hebben flink onder deze veranderingen te lijden. Ook zorgt een lage waterstand voor een hogere concentratie ongewenste stoffen in het rivierwater.

De verdroging van ons land heeft meerdere oorzaken waarvan de klimaatverandering waarschijnlijk de grootste is. In de toekomst krijgen we steeds vaker te maken met droge en hete zomers, gevolgd door natte winters. Bovendien regent het steeds vaker en in piekmomenten. Daarnaast zal de totale watervraag door de bevolkingsgroei alleen maar toenemen. Willen we zeker zijn van een toekomstbestendig Nederland, waarbij onze watervoorraden gewaarborgd zijn, dan is een radicale omslag nodig.

Een van de oplossingen is het opvangen van regenwater. Mijnwaterfabriek.nl faciliteert regenwater systemen om dit te realiseren. Het regenwater wordt opgevangen in een tank (onder de grond) en wordt gefilterd en vervolgens weer hergebruikt voor het reinigen van onze toiletten of het doen van de was. Daar kunnen de duurzame wasmachines van Schulthess een bijdrage aan leveren omdat het gefilterd water door de machine gebruikt kan worden. Want wees nu eerlijk; het is te gek voor woorden dat we schoon drinkwater gebruiken om onze toiletten te spoelen en onze was te doen terwijl er elders in de wereld een tekort is. Een duurzame oplossing met een enorme impact.

Tijdens de beurs was de enorme tank op de stand een echte eye-catcher en wisten we onze bezoekers er bewust van te maken dat dit soort oplossingen bijdragen aan het watertekort probleem. Meer weten? Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over onze duurzame wasmachines of kijk op mijnwaterfabriek.nl voor meer informatie over de watersystemen.