DUURZAAM WASSEN

RODUS PROFESSIONAL

Duurzaam wassen goed voor iedereen

Duurzaam wassen is vandaag de dag een steeds belangrijker onderwerp. Op welke manieren kunnen we het wasproces zo optimaliseren dat het goed is voor het bedrijf en voor het milieu. Er zijn tal van mogelijkheden om te kunnen voldoen aan duurzame wasoplossingen. Denk aan een professionele wasmachine, een refurbished wasmachine en automatische zeepdoseringssysteem. Rodus Professional is al jaren bekend met het verduurzamen van uw wasoplossing. Graag kijken we samen met u naar uw situatie en geven u deskundig advies voor het duurzaam wassen.

Automatisch zeepdoseersysteem

Wasmachines met automatische wasmiddeldosering meten zelf de benodigde hoeveelheid zeep af en voegen dit toe aan het wasprogramma. De wasautomaat past de hoeveelheid wasmiddel zelf aan op basis van het gewicht van de was. Sommige modellen houden ook rekening met de vuilgraad van het wasgoed. Wasmachines met automatisch doseersysteem helpen bij het besparen van wasmiddel en water, maar zijn in de aanschaf wel duurder. Ook professionele wasmachines kunnen aangesloten worden op een automatisch doseersysteem met meerdere wasmiddelen.

Duurzame wasmachines

Een professionele wasmachine heeft een veel lager energieverbruik. De aanschaf van een professionele wasmachine is een investering, maar zij wassen veel milieuvriendelijker. Daarnaast gaat het waterverspilling en energieverspilling tegen met intelligente systemen en wasprogramma’s. Dit zorgt ervoor dat het waterniveau en het wasprogramma wordt aangepast aan de inhoud. Deze wasprogramma’s zijn per organisatie in te richten zodat de wasmachine precies was wat er van het wasverbruik gevraagd wordt. Een professionele wasmachine gaat ook veel langer mee dan een gemiddelde huishoud machine. Zeker als u regelmatig wast is een professionele en/of industriële een uitkomst voor duurzaam wassen.

Refurbished wasmachines

Kort gezegd is een refurbished product een gebruikt apparaat dat een tweede leven heeft gekregen. We repareren en reinigen de wasmachine en kijken deze nogmaals goed na. Door kapotte en versleten onderdelen te vervangen, werkt het apparaat weer goed. Zo’n tweedehands refurbished wasmachine is een stuk goedkoper dan een spiksplinternieuw exemplaar en gaat vaak nog jaren mee. Dit is goed voor het milieu en het voorkomen van e-waste.

Heeft u vragen?

Heeft u na het bezoeken van deze pagina nog vragen over onze duurzaamheid doelstellingen?. Neem dan gerust contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Bellen kan natuurlijk ook; +31 (0)88 4004100.