Een professionele wasmachine heeft geen energielabel. Toch kan men kosten besparen in de schoonmaak met een professionele wasmachine? Hoewel er veel voordelen zijn aan het werken met een professionele wasmachine schaffen schoonmaak organisaties toch nog vaak een huishoudelijke wasmachine aan. In veel gevallen een verkeerde keus als je het ons vraagt, want onderaan de streep worden juist kosten bespaard met de aanschaf van een professionele wasmachine ten opzichte van een huishoudelijke wasmachine.

Allereerst kan er met de keuze voor een professionele wasmachine automatisch professioneel wasmiddel worden gedoseerd. De gebruiker hoeft dus niet meer handmatig te doseren. Niet alleen het gebruik van het wasmiddel daalt, ook blijft de wasmachine schoner aangezien er geen resten van over-gedoseerd wasmiddel in de wasmachine achterblijft. Resten van wasmiddel en vuil zorgen voor extra slijtage en opstoppingen aan de wasmachine waardoor er vaker een storingsbezoek nodig is. Op lange termijn bespaart dit veel kosten.

Wanneer er veel schoonmaak taken op een locatie zijn betekend dit automatisch ook dat er veel doeken en moppen gewassen worden. De grove vervuiling, die vooral in de moppen zitten, kunnen snel verstoppingen veroorzaken in de wasmachine. Dit gebeurd vooral bij huishoudelijke wasmachines aangezien een professionele wasmachine of industriële wasmachine veel beter om kan gaan met de grove vervuiling.

Een huishoudelijke wasmachine is niet gebouwd (en tegenwoordig zeker niet) voor de zware belading die schoonmaak materiaal met zich mee brengt. Hierdoor is vervanging van een huishoudelijke wasmachine sneller aan de orde.

Een geschikt wasprogramma voor het wassen van microvezel materialen is niet aanwezig bij een huishoudelijk wasmachine. De kans dat de doeken en moppen daardoor niet goed schoon worden is groot. Een microvezel doek moet eerst goed worden gespoeld om al het vuil uit de vezels te krijgen. Een nog vervuilde doek na het wassen draagt bij aan methodefouten of extra werk voor de schoonmaker door het vaker moeten afnemen van objecten of door het vaker wisselen van een doek.

Tot slot slijten microvezeldoeken en moppen die niet goed schoon zijn sneller waardoor de afschrijvingskosten van nieuwe doeken en moppen hoger uitvallen.

Kortom; een professionele wasmachine zorgt er voor dat kosten voor tussentijdse storingen, afschrijving apparatuur, afschrijving van schoonmaakmateriaal en gebruik wasmiddel dalen. Maar belangrijker nog, een professionele wasmachine met microvezel wasprogramma’s en automatische dosering van professioneel wasmiddel die afgestemd is op de werkmethodiek ondersteunen een foutloze en efficiënte werkoperatie.