DUURZAME PROFESSIONELE WASMACHINE

OPLOSSINGEN

De blik op de toekomst met een duurzame professionele wasmachine

Vandaag de dag is duurzaam ondernemen belangrijker dan ooit. Duurzaam ondernemen draagt bij aan de bescherming van het milieu. Door duurzame praktijken te implementeren, kunnen bedrijven de negatieve impact op ecosystemen, natuurlijke hulpbronnen en de biodiversiteit verminderen. Het beperken van vervuiling, het verminderen van afvalproductie en het minimaliseren van de uitstoot van broeikasgassen helpt bij het behoud van een gezonde en duurzame omgeving voor toekomstige generaties. Daarnaast speelt duurzaam ondernemen een cruciale rol in de aanpak van klimaatverandering. Door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de overgang naar koolstofarme en hernieuwbare energiebronnen te bevorderen, kunnen bedrijven bijdragen aan het verminderen van de opwarming van de aarde en de gevolgen van klimaatverandering beperken. De keuze voor een professionele wasmachine is ook een duurzame keuze.

Op onze assortiment pagina kunt u alvast een overzicht zien van professionele machines. Wilt u graag advies welke wasmachine het beste bij u en uw onderneming past, neem dan snel contact op met 1 van onze adviseurs. Zij helpen u graag.

Professionele wasmachine

Kenmerken van een duurzame professionele wasmachine?

Duurzaam ondernemen met een professionele wasmachine kan op verschillende manieren worden benaderd. Hier zijn enkele suggesties om duurzaamheid te bevorderen bij het gebruik van een professionele wasmachine:

Energiezuinige wasmachine

Kies voor een energiezuinige professionele wasmachine met een hoog energielabel. Moderne wasmachines hebben vaak energiebesparende functies, zoals een lage-temperatuurwasprogramma en een eco-modus. Deze functies helpen het energieverbruik te verminderen.

Onderhoud en reparatie

Regelmatig onderhoud van de wasmachine draagt bij om optimale prestaties te behouden. Dit kan onder andere het reinigen van filters, het controleren op lekkages en het smeren van bewegende onderdelen omvatten. Het tijdig repareren van defecten draagt ook bij aan de levensduur.

Recycling

Wanneer de wasmachine aan het einde van zijn levensduur is, zorg dan voor een verantwoorde recycling of afvoer volgens de geldende milieuregels. Neem contact op met lokale recyclagecentra of afvalverwerkingsbedrijven voor de juiste procedures.

Beladingsoptimalisatie

Probeer de wasmachine altijd volledig te beladen met wasgoed voordat je een wascyclus start. Het efficiënt benutten van de laadcapaciteit vermindert het aantal wasbeurten en daarmee het water- en energieverbruik.

Milieuvriendelijke wasmiddelen

Kies voor milieuvriendelijke wasmiddelen die biologisch afbreekbaar zijn en minder schadelijke chemicaliën bevatten. Dit vermindert de impact op het milieu en zorgt voor schonere afvoerwateren.

Bewustwording en training

Informeer en train het personeel dat de wasmachine gebruikt. Moedig hen aan om energie- en waterbesparende maatregelen toe te passen en hen bewust te maken van het belang van duurzaamheid in het bedrijf.

De uitbreidmogelijkheden van een professionele machine?

Het gebruik van een professionele machine biedt veel voordelen voor bedrijven en organisaties die veel wasgoed moeten verzetten. Maar ook de uitbreidingsmogelijkheden zorgen voor een duurzaam karakter.

Dosering- en betaalsystemen

Een wasmachine voor professioneel gebruik of een industriële wasmachine wordt vaak ingezet in grote wasruimtes, bijvoorbeeld in een selfservice wasserette, wasserette op een camping of appartementencomplex. Het is goed om te weten dat er verschillende uitbreidingen mogelijk zijn om het gehele wasproces automatisch te laten verlopen. Denk hierbij aan een automatisch doseersysteem of een betaalsysteem. Met een automatisch doseersysteem word er niet meer wasmiddel verbruikt dan nodig is. En met een betaalsysteem krijgt u een nog beter inzicht in de betalingen en kan u ervoor kiezen om geen muntgeld meer te gebruiken maar alleen maar digitale betalingen via mobiel of pinpas.

Leasen een optie voor u?

Als u kies voor een professionele of industriële machine maakt u een duurzame keuze omdat deze machines langer mee gaan dan een huishoud machine. De investering is in sommige gevallen soms een uitdaging. Ook daarbij denken we graag met u mee. Wij bieden als oplossing het huren / leasen van een professionele wasmachine. U betaalt dan een vast bedrag per maand waarbij u direct de beschikking hebt over een professionele of industriële wasmachine. En binnen het lease contract heeft u verder geen omkijken naar de machines omdat we werken met all-in contracten.

Tweedehands wasmachines

Naast het kopen van nieuw apparatuur of het leasen/huren van een nieuwe wasmachine hebben wij ook nog een aantal tweedehands professionele en industriële machines welke goed nog een ronde meekunnen. Natuurlijk is dit een duurzame oplossing en wij zorgen ervoor dat de machine helemaal in orde is, zowel technisch als optisch. Vraag naar de mogelijkheden bij 1 van onze adviseurs.

Service en onderhoud

Rodus Professional heeft zeer ervaren service monteurs die kennis hebben van meerdere merken professionele en industriële wasmachines en drogers. Hierdoor kunnen we de service en onderhoud uitvoeren op locatie. Naast de levering van huishoudelijke, professionele en industriële wasmachines kunnen we jullie ook helpen met het oplossen van een storing aan bijvoorbeeld huishoudelijke wasmachines en drogers. Het repareren doen we vaak in samenwerking met De Smid Reparatie die beschikt over een groot aantal deskundige monteurs.

 Merken die wij zoal repareren en onderhouden zijn:

Schulthess professionele wasmachine, Electrolux professionele wasmachine, Miele professionele wasmachine, Girbau professionele wasmachine, industriële wasmachine Ipso en primus professionele wasmachines

Samen naar een duurzame toekomst!

Wij van Rodus Professional zijn dagelijks bezig met MVO, Duurzaamheid en Milieu. Van het gescheiden afval verzamelen en het afvoeren van elektrische apparaten tot keuzes maken van groene routes voor monteurs en de aanschaf van energiebesparende verlichting, auto’s etc. Ook de parkeerstraat en het reviseren van 2e hands machines is een goed voorbeeld. Door middel van een eigen R-model proberen wij zoveel mogelijk duurzame doelstellingen na te streven.

Heeft u vragen?

Heeft u na het bezoeken van deze pagina nog vragen over. Neem dan gerust contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Bellen kan natuurlijk ook; +31 (0)88 4004100.