10R MODEL

DUURZAAMHEID

Ons 10R model

Wij van Rodus Professional zijn dagelijks bezig met MVO, Duurzaamheid en Milieu. Van het gescheiden afval verzamelen en het afvoeren van elektrische apparaten tot keuzes maken van groene routes voor monteurs en de aanschaf van energiebesparende verlichting, auto’s etc. Ook de parkeerstraat en het reviseren van 2e hands machines is een goed voorbeeld. Door middel van een eigen 10R model proberen wij zoveel mogelijk duurzame doelstellingen na te streven.

10 R model

R1: Refuse

Weigeren / voorkomen onnodig gebruik

Alle werkbonnen en verkoopbonnen worden digitaal verwerkt. Service Monteur maakt gebruik van een tablet om de bonnen af te werken. Vandaar uit vindt er een digitale facturatie plaats. Ook het versturen van een offerte gaat per e-mail.

R2: Reduce

Gebruik van minder (virgin) grondstoffen

Het aanbieden van goede automatische zeep doseersystemen om het gebruik van middelen te reduceren. Of een middel toevoegen om de werkmethode te verbeteren. Rodus Professional kiest voor merken die duidelijke duurzame keuzes maakt. Zoals zeep doseersystemen die minder onderhoud nodig hebben en wasmiddelen met een Europees Ecolabel.

R3: Rethink

Herontwerpen van producten met oog op circulariteit

Per 2021 heeft Schulthess het assortiment industrieel vervangen voor nieuwe industriële modellen. Deze modellen zijn compleet nieuw opgebouwd met als resultaat, lagere energiekosten per was- en droogbeurt. Rodus Professional heeft duurzame laptops voor het sales team aangeschaft wat het onderweg of thuis werken heeft verbeterd. Hierdoor is er minder bezetting op het hoofdkantoor en zijn er ook geen extra werkplekken gerealiseerd.

R4: Re-use

Gebruik van minder (virgin) grondstoffen

We ruilen was apparatuur in voor tweede hands verkoop. Rodus Professional biedt haar klanten een parkeerplaats aan om professionele en industriële was apparatuur op te halen, tijdelijk te stallen en opnieuw uit te rijden. De levensduur van de was apparatuur gaat vaak langer mee dan de contracttermijn.

R5: Repair

Onderhoud en reparatie om de levensduur te verlengen. (zijn we in staat om onze machines te repareren, zodat ze langer mee gaan of kopen we gelijk een nieuwe machine)

Door het aanbieden van onderhoudscontracten wordt de levensduur van de was apparatuur verlengt. Tijdens bezoek wordt de was apparatuur gereinigd. Onderdelen worden alleen vervangen als dat noodzakelijk is. De was apparatuur die Rodus Professional in haar assortiment heeft, hebben lange levensduur met daarbij een lange beschikbaarheid van onderdelen. Ook is de was apparatuur intern goed bereikbaar om onderdelen te vervangen. machine)

R6: Refurbish

Product opknappen. Als er op een locatie twee machines kapot zijn, kunnen we dan de goede onderdelen van beide machines gebruik om zo één werkende te behouden.

De ingeruilde was apparatuur die niet direct geschikt is voor verkoop wordt technisch gecontroleerd en eventuele onderdelen worden vervangen. De Service Monteur kijkt dan naar de beschikbaarheid van gebruikte of nieuwe onderdelen om de was apparatuur gereed te maken voor verkoop.

R7: Remanufacture

Het reviseren van producten, waarbij gebruik gemaakt kan worden van oude producten en/ of onderdelen.

Defecte was apparatuur demonteren om goede onderdelen te kunnen hergebruiken voor reparatie aan de was apparatuur.

R8: Repurpose

Nieuwe producten maken van afval, met een ander doel.

We maken gebruik van de pallets die we ontvangen voor het verdere logistieke proces..

R9: Recycle

Verwerking en hergebruik van onze middelen, materialen en machines.

Verpakkingsmaterialen zoals plastic, papier, piepschuim en hout wordt gescheiden in ons logistiek centrum.

R10: Recover

Energie terugwinning. Als we dan echt niets meer kunnen met het afval dat we hebben, dan kunnen we het gebruiken om energie mee op te wekken, maar dit is eigenlijk een NO GO.

Dit proces vindt in Zwitserland plaats. De warmte die vrij komt in het productieproces van Schulthess wordt hergebruikt om de kantoren te verwarmen. Daarnaast worden er zonnepanelen geplaatst om te compenseren.

Heeft u vragen?

Heeft u na het bezoeken van deze pagina nog vragen over. Neem dan gerust contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Bellen kan natuurlijk ook; +31 (0)88 4004100.