DUURZAAMHEID

RODUS PROFESSIONAL

Samen naar een duurzame toekomst

Duurzaamheid en MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) staan steeds hoger op de agenda binnen Rodus Professional. MVO is een proces en geen eindbestemming. De doelen die wij willen nastreven veranderen in de tijd en met elke bedrijfsbeslissing. Rodus Professional zoekt de komende jaren naar haalbare stappen om de maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven. Dit doen we op basis van ons eigen kwaliteits-, arbo- en milieubeleid, 10R model en SDGs. Daarnaast maken we al jarenlang een bewuste keuze voor Schulthess wasmachines en drogers onder het mom; Go Clean, Go Green!

Professionele wasmachine

Go clean, go green!

Waarom wij van Rodus Professional kiezen voor wasmachines en drogers van Schulthess? Duurzaamheid betekent voor Schulthess: hoge kwaliteit, duurzaamheid, innovatieve geest en eerlijke, milieuvriendelijke en zorgvuldige productie van wasmachines. Zodat toekomstige generaties ook in een intacte omgeving kunnen leven, produceren we bijzonder energiezuinige wasmachines en droogtrommels die een minimum aan elektriciteit verbruiken. Schulthess stelt normen op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid en wil in 2030 CO2-neutraal produceren. Onder het thema “Go clean, go green” proberen zij deze doelstellingen te realiseren.

Duurzaamheid Rodus Professional

Ons 10-R model

Wij van Rodus Professional zijn dagelijks bezig met MVO, Duurzaamheid en Milieu. Van het gescheiden afval verzamelen en het afvoeren van elektrische apparaten tot keuzes maken van groene routes voor monteurs en de aanschaf van energiebesparende verlichting, auto’s etc. Ook de parkeerstraat en het reviseren van 2e hands machines is een goed voorbeeld. Door middel van een eigen R-model proberen wij zoveel mogelijk duurzame doelstellingen na te streven.

Duurzaamheid

Wastesten

Om wasprogramma’s efficiënter en duurzamer te maken, voeren we regelmatig wastesten uit. Op deze manier streven we naar het verminderen van energie- en waterverbruik. Onlangs hebben we in samenwerking met CSU een test uitgevoerd op Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Het doel van dit onderzoek was microvezelmaterialen op een duurzamere manier te wassen. De resultaten waren zeer goed: door de waterstand te verlagen, hebben we aanzienlijke water- en energiebesparingen kunnen realiseren, zonder dat dit invloed had op de schoonmaakresultaten.

Door het aanpassen van de wasprogramma’s hebben we een belangrijke eerste stap gezet in het bereiken van duurzamer wassen, niet alleen op de locaties van Avans Hogeschool, maar ook op alle andere schoonmaaklocaties die hebben gekozen voor onze wasoplossingen.

Samen naar een groenere toekomst!

Heeft u vragen?

Heeft u na het bezoeken van deze pagina nog vragen over onze duurzaamheid doelstellingen?. Neem dan gerust contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Bellen kan natuurlijk ook; +31 (0)88 4004100.