SDGs

SAMEN NAAR EEN GROENERE TOEKOMST

Wij blijven innoveren voor mens, milieu en maatschappij om de wereld schoner, groener en socialer te maken.

Bij alle keuzes die we maken houden we rekening met SDGs van 2030 zodat ook Rodus Professionals bijdraagt aan het doel om van de wereld een betere plek te maken in 2030. We hebben een selectie gemaakt van de SDGs waar Rodus Professional invloed op heeft.

De Sustainable Development Goals (SDGs), ook wel bekend als de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, zijn in een universele agenda in 2015 door de Verenigde Naties aangenomen. Deze agenda bestaat uit 17 concrete doelstellingen, die gericht zijn op het aanpakken van enkele van ‘s werelds meest urgente uitdagingen.

Deze doelstellingen richten zich op verschillende aspecten van duurzaamheid, waaronder het uitbannen van armoede, het bestrijden van ongelijkheid, het bevorderen van een goede gezondheid en welzijn, het beschermen van de planeet en het waarborgen van vrede en rechtvaardigheid. De SDGs zijn een krachtig instrument om wereldwijde uitdagingen aan te pakken en te streven naar een betere, duurzamere toekomst voor alle generaties.

SDG 3 Goede gezondheid en welzijn.

Bij Rodus Professional vinden we het creëren van een fijne (werk)omgeving met gemotiveerde en gelukkige collega’s ontzettend belangrijk. Dit geldt niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook voor die van onze klanten en voor de eindgebruikers van onze producten. Daarom zorgen wij voor de beste was- en droog apparatuur, snelle storingsoplossingen (wanneer mogelijk zelfs op afstand), maken wij het wassen zo makkelijk mogelijk en zorgt onze apparatuur voor extreem schone was zodat iedereen kan genieten van een schone en gezonde (werk)omgeving. Onze eigen medewerkers bieden we daarnaast diverse scholingsmogelijkheden, hybride werken en een fietsplan aan. Bij Rodus Professional staat het geluk van onze medewerkers, klanten en de eindgebruikers centraal.

SDG 6 Schoon water en sanitair.

Bij Rodus Professional zetten we ons in voor een duurzame toekomst waarin onze was- en droogmachines regenwater gebruiken. Zo besparen we niet alleen schoon water, maar ook kosten. Tijdens de vakbeurs in Utrecht hebben we dit innovatieve concept gepresenteerd in samenwerking met Mijn Waterfabriek, om bewustwording te creëren over het belang van schoon water.

Maar ook nu doen we ons uiterste best om water te besparen met onze uitgekiende wasprogramma’s en vervuiling te verminderen met zeepdoseringsystemen. Zo verminderen we het waterverbruik met maar liefst 5% bij elke wasbeurt en gebruiken we minder middelen.

SDG 8 Eerlijk werk en economische groei.

Bij Rodus Professional gaan we verder dan alleen onze was- en droogmachines optimaliseren. We willen de wereld socialer, eerlijker en leefbaarder maken. Daarom werken we alleen samen met leveranciers die op een eerlijke manier werken en goede arbeidsomstandigheden bieden. We zijn transparant over onze keuzes en streven naar veiligheid voor onze eigen medewerkers en die van de gebruikers. Met onze geavanceerde was- en droogmachines besparen onze klanten niet alleen kosten en tijd, maar dragen we ook bij aan een duurzame toekomst.

Daarnaast organiseren we evenementen en bijeenkomsten om onze medewerkers, klanten en andere stakeholders betrokken te houden bij Rodus Professional. Zo blijven we samen werken aan een betere wereld waar eerlijk werk en economische groei centraal staat.

SDG 12 Verantwoorde consumptie en productie.

Bij Rodus Professional vinden we een verantwoorde consumptie en productie van belang. Onze Schulthess was- en droogmachines worden geproduceerd in Zwitserland onder eerlijke en millieuvriendelijke omstandigheden. We brengen alle informatie over onze machines in kaart zodat we hier transparant over kunnen zijn. Ook blijven we innoveren. Ons herontwerp van was- en droogmachines resulteert in machines die duurzamer zijn dan die van 50 jaar geleden. Onze toewijding om onze producten steeds verder te verbeteren zal leiden tot minder impact op het milieu.

SDG 13 Klimaatactie.

Bij Rodus Professional geloven we niet alleen in het schoonmaken van de wereld, maar ook in het schoonhouden ervan. Daarom blijven we innoveren op het gebied van duurzaamheid om onze ecologische voetafdruk te verminderen. Of het nu gaat om afval scheiden, onze logistieke processen zo efficiënt mogelijk inrichten of het in een keer repareren van een machine, wij houden bij elke beslissing rekening met duurzaamheid. Onze voortdurende innovatie op het gebied van duurzaamheid heeft als doel om de wereld schoner te maken en te houden.

Heeft u vragen?

Heeft u na het bezoeken van deze pagina nog vragen over. Neem dan gerust contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Bellen kan natuurlijk ook; +31 (0)88 4004100.

Wij werken elke dag aan duurzamere keuzes.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft geen eindbestemming, de doelen die we willen nastreven veranderen voortdurend. Dit doen we op basis van ons eigen R-model. Daarnaast maken we al jarenlang een bewuste keuze voor Schulthess wasmachines en drogers onder het mom; Go Clean, Go Green! Samen naar een duurzame toekomst!